Kategoriler

HAKKIMIZDA

Dağman,Kastamonu'da doğal gıda sektöründe önemli marka olma yolculuğunu kararlılıkla sürdürmektedir. Geçmişi 1960'lı yıllara dayanan, atalarımızın başlatmış olduğu yöremizde yetişen doğal ürünlerin alım satımı ile başlamış olup yıllar içinde işleme,paketleme,sınıflandırma ve nitelik katarak devam etmiştir.

1984'e kadar sarımsak alım satımı yapan atalarımız bu yıldan sonra Avrupa'ya ihracat yolunun açılmasıyla mantar işine başlamışlardır. 2003 yılında İtalya'ya ilk ihracatımız yapılmıştır.

Şu anda İtalya,Fransa,Almanya'ya mantar ihracatımız vardır. Ayrıca Fransa ve Katar'a marmelat ihracatı, İtalya'ya mantar çorbası ihracatı yapılmaktadır.

63 çeşit ürünümüz var ve ürünlerimizin hepsi stoklu ,talep edildiğinde müşteriye 12 ay verebileceğimiz ürünler de elimizde bulunmaktadır. 

İlimizde 263 mantar çeşidi var, fakat biz 18 tanesini ekanomiye kattık. Bu mantar çeşitlerinden talebe göre taze,kurutulmuş,dondurulmuş,salamura veya turşu olarak yapılabilmektedir. Aynı zamanda porçini mantarı ile porçini mantar çorbası ve et makarna sosu yapmaktayız. Türkiye'de çok beğenilen bu çorbamızı İtalya'ya da ihraç etmekteyiz.

Bunların yanı sıra sirke,ekşi,marmelat çeşitlerimizde bulunmaktadır. Sirkelerimiz;alıç,kuşburnu,kızılcık,elma,erikten üretilip fermente edilmekte olup marmelatlarımız;alıç,kuşburnu,kızılcıktan üretilmektedir.

Ürünlerimizin en önemli özelliği yöresel ve %100 doğal olarak üretilmesidir.